dinsdag 1 september 2020

Al die bagage!

Vanmorgen met mijn weinige energie toch wat spullen uit mijn berghok beneden in mijn auto gezet om dat naar de afvalstortplaats in Lopik te brengen.
Heb ik natuurlijk weer. Daar aangekomen stond er al een auto voor de poort, dus ik er netjes achter. Opeens komt die auto steeds meer naar achteren, dus ik geef een flinke toeter, waarvan de bestuurder flink geschrokken bleek. Enfin, hij stapte uit en kwam naar mijn auto toe, waarop ik mijn raampje opende.

Hij zei me dat de werf gesloten was i.v.m. corona en pas morgen weer open was. Nou moe, weer al je spullen mee naar huis en terug in je berghok plaatsen!

Ik was op sterven na dood daarna. Maar ja, wat moet je als je overal alleen voor staat en je er een hekel aan hebt iemand om hulp te vragen. Wat dat betreft ben ik altijd onafhankelijk geweest en al moet ik ergens naar toe kruipen, het zal me zelf lukken iets voor elkaar te krijgen. In het ziekenhuis en in het revalidatiecentrum heb ik het medisch personeel ook menigmaal met open mond van verbazing laten staan en noemden ze mij een ongelooflijke  vechter. En ja, dat wordt je wel na alles wat je in je leven hebt moeten meemaken en dat is dus wel het goede wat voortkomt uit zoveel ellende.
Heb ik met de moed der wanhoop toch zelf weer wat voor elkaar gekregen, ja, dan ben ik wel enorm trots op mezelf, zeker weten.

Wat heb ik niet moeten doorstaan in mijn leven? Maar toch, ik sta er nog en ben er nog steeds. Zelfs de meest zware strijd in mijn leven vecht ik alleen en ik vraag mezelf vaak af waar al mijn kracht daarvoor nog vandaan komt?
Soms zie ik programma’s op televisie over mensen die dezelfde strijd voeren tegen kanker, maar zich zo gesteund weten door hun familie of vriendenkring.
Dan moet ik wel even huilen en mis ik de armen van mijn overleden moeder en zus om mij heen en het luisterende oor van mijn twee overleden hartsvriendinnen. Ze zijn allemaal weg en soms ben ik zelfs boos op ze dat ze mij hier alleen hebben achtergelaten. Achtergelaten met een strijd die ik tussen vier muren helemaal alleen moet strijden en liever dan ook had ik met ze meegegaan of willen ruilen.

Ik denk ook nog weleens aan die mensen die zich je familie of goede vrienden noemden en waarvan je plotseling zonder opgave van redenen zo laf niets meer hoort, alsof je opeens aan een besmettelijke ziekte lijdt. Zelfs mijn zwager heeft zich zo wreed van me afgekeerd omdat hij het me kwalijk neemt dat niet ik maar mijn zus is overleden! Ik kan me voorstellen dat je dat jammer vindt, omdat je vrouw nu eenmaal logischerwijs na bijna vijftig jaar huwelijk, zoveel meer voor je betekent dan een simpele schoonzus. Maar jee, wat kan ik eraan doen en moet je mij dan zo wreed opeens behandelen alsof ik het voor het zeggen had? Ik had mijn leven willen geven voor mijn zus, maar zelfs dat was mij niet vergund.
 
In een uiteindelijke confrontatie met hem waarin ik zoveel meer dan kwetsends tot in mijn ziel over me heen kreeg, heb ik definitief met hem gebroken. En het was niet zomaar, want ik heb er erg veel om moeten huilen, maar ik had gewoon geen keus meer na zoveel lelijks dat ik over me heen kreeg.
Hij presteerde het ook nog om de vrouw van zijn overleden broer en twee van mijn familieleden tegen me op te zetten, hoe een hypocriet ben je dan al die jaren geweest?

Ik besef nu meer dan ooit dat ik gewoon zelf debet ben aan het altijd slachtoffer worden van mensen hun nukken en kuren. Het is waar, ik heb altijd wel een grote mond, maar dan betreft het altijd zaken die ver van me afstaan. Is het dichtbij, dan heb ik altijd maar geslikt en gepikt, want dan vond ik het zo lullig hier en zo lullig daar om er wat van te zeggen en dat moet gewoon afgelopen zijn.

Ja, ik heb kanker en het is niet besmettelijk en niet gevaarlijk voor jou en als je zou komen hoef je niet te vragen hoe het met me gaat of wat dan ook wat je moeilijk zou vinden. In deze zware periode scheidt het kaf zich overduidelijk van het koren en nee, ik weiger verbitterd te raken, maar mijn deur zal voor die categorie nu wel voor altijd gesloten blijven. Aan zulke figuren wil ik mijn broodnodige energie geen seconde van mijn leven meer verspillen.

De familie van mijn vader, die zich altijd zo verheven voelde boven mijn moeder, Suzette en mij en die er nooit voor ons zijn geweest, dolen ook nog steeds door mijn gedachten.  Ik kan me bijvoorbeeld niet herinneren wanneer Suzette en ik als kinderen ooit maar een piepklein cadeautje van ze hebben gekregen voor onze verjaardag of alleen maar een vriendelijk woord. We bestonden gewoonweg niet voor ze. De verbazing ten top dus toen ik enkele jaren geleden door een broer van mijn vader, die zich altijd als een echte koloniaal kon gedragen, werd aangevallen omdat ik geen groot feest voor zijn 90e verjaardag had georganiseerd. Ik had dat verdomme voor mijn moeder toch ook gedaan toen ze 85 jaar werd? Toen ik hem duidelijk maakte dat dat mijn moeder was, nou, toen kreeg ik helemaal de wind van voren, waarna ik dus met de hooghartige man en zijn vrouw gebroken heb.

Gelukkig is er nog wel een kringetje dat mij trouw gebleven is en dat beschouw ik als iets kostbaars, alhoewel ik helaas altijd wel op mijn hoede blijf na zulke slechte ervaringen met mensen. 
Deze ziekte heeft me wel doen beseffen dat ik op zoek moest gaan naar de mens in me, die zich nooit voldoende waard gevonden voelde om er te mogen zijn. Die altijd maar dacht te moeten zwijgen over wat er werkelijk in haar omging en nooit een plaatsje durfde opeisen op deze aardbol. Ik wil geen vuilniszak meer zijn, die men zomaar aan de kant van de weg kan neergooien of een wezen dat je zomaar in de rug kan steken. Ik was er altijd voor mensen als ze me nodig hadden of hulp nodig hadden bij iets en ik hoef daarvoor geen dankbaarheid of wat dan ook, maar me te laten behandelen als een vuilniszak, nee, dat zal voorgoed verleden tijd zijn.

Misschien is alle ellende die ik moet meemaken mijn karma, maar als dat zo is, nou, dan heb ik daar inmiddels al meer dan dubbel en dwars voor betaald en het is wel genoeg geweest.
Hoeveel levenstijd ik nog heb, ik weet het niet, ik ben geen god of helderziende, maar de eventuele dagen die mij nog resten wil ik waardevol besteden en er zijn voor mezelf.

Wat heeft mij doen besluiten zo open te zijn op mijn blog? Ik las met warme belangstelling de verhalen van twee mensen op Facebook, die zo moedig waren daar hun verdrietige verhaal te doen en ik dacht ‘ja, zo moet het, alles eruit, openlijk afrekenen met alles wat je ziek maakt, eindelijk je mond opendoen en de waarheid loslaten op het papier, dat altijd je beste en trouwste vriend is gebleken. De waarheid de wereld in om voorgoed af te rekenen met wat je zoveel pijn heeft gedaan. 
Een begin te hebben gemaakt met het ontdoen van zoveel te zware bagage, het voelt eigenlijk wel heel goed!

8 opmerkingen:

  1. Het leven komt met verschillende ervaringen ik weet niet wat je ervaring hebt, maar dit is mijn korte getuigenis, ik typ dit graag omdat ik weer vrede heb in mijn huwelijk en dat allemaal dankzij een geweldige man genaamd Dr Ajayi, hij is een krachtige spreuk caster die helpen het geschil tussen mij en mijn man te verzoenen met een liefdesbetovering, mijn man verliet het huis en leefde 7 maanden met een andere vrouw zonder voor mij en onze 4-jarige dochter te zorgen, financieel gaat het goed omdat ik een bankier ben, maar ik heb de Tedere zorg voor een man, maar mijn man is nergens dichtbij, ik smeek hem meerdere keren naar huis te komen, maar niets werkt, ik vroeg zelfs zijn oudere broer om me te helpen. Ik las een getuigenis van een man die beschreef hoe dr. Ajayi hem hielp zijn vrouw te stoppen met scheiden met liefdesbetovering, dus nam ik zijn contactpersoon en legde hem mijn problemen uit, hij vertelde me wat er nodig is voor een liefdesbetovering en ik gaf hem geld om te kopen hen in drie dagen tijd kwam mijn man terug naar huis. Contact: Viber / WhatsApp: +2347084887094 of e-mail: drajayi1990@gmail.com voor elk probleem dat je hart dwarszit en hij zal het voor je oplossen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I want to thank Dr Emu a very powerful spell caster who help me to bring my husband back to me, few month ago i have a serious problem with my husband, to the extend that he left the house, and he started dating another woman and he stayed with the woman, i tried all i can to bring him back, but all my effort was useless until the day my friend came to my house and i told her every thing that had happened between me and my husband, then she told me of a powerful spell caster who help her when she was in the same problem I then contact Dr Emu and told him every thing and he told me not to worry my self again that my husband will come back to me after he has cast a spell on him, i thought it was a joke, after he had finish casting the spell, he told me that he had just finish casting the spell, to my greatest surprise within 48 hours, my husband really came back begging me to forgive him, if you need his help you can contact him with via email: Emutemple@gmail.com or add him up on his whatsapp +2347012841542 is willing to help any body that need his help.

      Verwijderen
  2. Mijn vrouw verliet me voor een andere man na 5 jaar huwelijk. Ik heb alles geprobeerd om me met haar te verzoenen, maar ze stemde er nooit mee terug naar huis te komen en zei dat ze zich verveelde door het huwelijk. Ik was op zoek naar manieren om haar online terug te winnen toen ik een getuigenis tegenkwam over een spreukmaker genaamd Dr Ajayi, die mensen hielp bij het oplossen van hun relatieproblemen. ik geloof nooit in spiritueel werk, maar ik hou van mijn vrouw en wil haar wanhopig terug in mijn leven. dus nam ik contact op met dr. Ajayi en legde hem mijn problemen uit, tot mijn grootste verbazing hielp DR AJAYI me om mijn vrouw na 3 dagen terug te brengen en nu is mijn relatie perfect, precies zoals hij beloofde. Het terugkrijgen van je ex permanent betovering brengt niet alleen iemand terug van wie je houdt, maar het zal ook de gevoelens van je geliefde herenigen zodat je net zo gelukkig kunt zijn met die persoon. Als u moeilijkheden in uw relatie doormaakt en een snelle oplossing wilt, neem dan contact op met Dr Ajayi op E-MAIL: drajayi1990@gmail.com of WhatsApp OF Viber-nummer +2347084887094

    BeantwoordenVerwijderen
  3. LIEFDE SPREUKEN DIE PERFECT WERKEN EN VOOR ALTIJD PERMANENT BLIJVEN, ALLEEN DR ISIKOLO (https://isikololovetemple.com) KAN HET VOOR JE DOEN.
    Ik geef dit getuigenis aan partners die lijden in hun relaties omdat er een duurzame oplossing is. Mijn man heeft mij en onze 2 kinderen 2 jaar achtergelaten voor een andere vrouw. Ik probeerde alleen voor mijn kinderen sterk te zijn, maar ik kon de pijn die mijn hart kwelde niet beheersen. Ik was gekwetst en verward. Ik had hulp nodig, dus deed ik onderzoek op internet en kwam ik een site tegen waar ik zag dat DR ISIKOLO, een spreukenmaker, kan helpen om geliefden terug te krijgen. Ik nam contact met hem op en hij deed een speciaal gebed en spreuken voor mij. Tot mijn verbazing kwam mijn man na 2 dagen weer thuis. Zo kwamen we weer bij elkaar en was er veel liefde, vreugde en vrede in het gezin. U kunt ook contact opnemen met DR ISIKOLO, een krachtige spreukmaker voor oplossingen op zijn contactpersoon: isikolosolutionhome@gmail.com, send@isikololovetemple.com. Je kunt hem ook WhatsAppen op +2348133261196.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn reis naar het herstel van het huwelijk begon 7 dagen geleden toen mijn vrouw van 42 jaar me veranderde voor een man die 10 jaar jonger was. Ik ben 57 en zij is 55. Ik ging door de woestijn en tijdens mijn reis vond ik dokter Isikolo. God gebruikte hem om mijn gebroken hart te genezen en nam mijn pijn weg met zijn krachtige liefdesbetovering. het was moeilijk voor mij om haar zonder succes terug naar huis te krijgen en het werd een kwelling voor mijn kinderen en ik. Ik vertrouw de Heer en ik weet dat Hij mijn huwelijk zal herstellen. ik legde hem alles uit en hij vertelde me wat ik moest doen en hij deed zijn deel en mijn vrouw keerde in minder dan 48 uur terug naar huis, naar mij en onze kinderen. We hebben geloof nodig. Geloof is de zekerheid van dingen waarop we hopen en de overtuiging van dingen die we niet zien. Mannen en vrouwen geef alsjeblieft niet op, God kan dokter Isikolo gebruiken om je huwelijk of je relatie te herstellen. Verlies de hoop niet. Je moet verliefd worden op de Heer. Neem contact op met dokter Isikolo voor een krachtige liefdesbetovering van God. via e-mail sikolosolutionhome@gmail.com.com of zijn WhatsApp op: +2348133261196.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoe ik mijn man terugkreeg..........DE BESTE MANIER OM TE Winnen en je ex-echtgenoot te krijgen MET DE HULP VAN DR OGUGU KRACHTIGE EN DRINGENDE LIEFDESPELL MET 100% GARANTIE Mijn man heeft me de afgelopen maanden in de steek gelaten nu, en weiger terug te komen omdat hij werd vastgehouden door een vrouw die hij net ontmoette, daarvoor heb ik geleden en het was een worsteling, maar ik besluit alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat mijn man en ik kwam weer bij elkaar zoals vroeger, toen ging ik daar online. Ik zag zoveel goede gesprekken over deze spreukgebruiker wiens e-mail solutiontempledrogugu@gmail.com is, dus ik moest contact met hem opnemen en mijn probleem aan hem uitleggen en in slechts 48 uur als hij heeft beloofd, mijn man kwam thuis en zijn gedrag was terug naar de man met wie ik getrouwd was. Ik kan de spreukgieter niet genoeg bedanken voor wat hij voor mij heeft gedaan, ik ben zo dankbaar en ik zal nooit stoppen om zijn naam op internet te publiceren voor het goede werk dat hij voor mij heeft gedaan, nogmaals, zijn e-mail hem direct.. solutiontempledrogugu@ gmail.com of bel/WhatsApp:+2347011196745http://www.facebook.com/Dr.ogugu4/

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn man werd net wakker en besloot dat ons huwelijk voorbij was. Het gaat al een paar maanden niet goed met Roger en ik omdat hij een affaire had met zijn assistent op het werk. Ik hield zoveel van mijn man en besloot te blijven en aan ons huwelijk te werken. In korte tijd kwam Roger niet meer naar huis en zijn goede vriend vertelde me dat hij een ander appartement heeft waar hij bij haar woont. Ik was gekwetst en bleef hulp zoeken omdat Roger anders was dan de man met wie ik 10 jaar geleden trouwde. Gelukkig vond ik dr. Ilekhojie die beloofde mijn man aan mij terug te geven. Hij voerde een verzoeningsspreuk uit die Rogers terugbracht en nu zijn we allebei weer blij met onze jongens. Als je problemen hebt zoals de mijne, stuur dan Dr Ilekhojie een e-mail: (gethelp05@gmail.com of neem contact met hem op via Whatsapp +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn man verliet me voor een jongere vrouw en ik was er kapot van. Het was alsof ze hem in een kwade spreuk had, Collin keerde zich van de ene op de andere dag tegen me zonder enige waarschuwing. Het gebeurde dit jaar, ik was wanhopig op zoek naar hem om terug te keren omdat we samen een leven hadden opgebouwd en het de harten van de kinderen zou breken. Ik heb elke website voor het casten van spreuken gebruikt die ik kon vinden zonder resultaten. Toen zag ik een bepaalde getuigenis over Dr. Ilekhojie en het gaf me echt hoop omdat het vergelijkbaar was met mijn geval. Ik nam contact met hem op en hij legde me alles uit over wat ik moest doen. Hij begon in juli met mij te werken en als resultaat van al zijn geweldige werk is Collin naar huis teruggekeerd, wat een droom is die uitkomt. Ik ben zo blij en bevoorrecht dat ik Dr Ilekhojie heb ontmoet. Dank je! neem alsjeblieft contact op met Dr Ilekhojie als je huwelijksproblemen hebt en wees gerust om hulp te krijgen WhatsApp op +2348147400259 of stuur hem een bericht via e-mail: gethelp05@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen